CSARNOK ÉPÍTÉS

Előre láthatóan egyes telephelyfejlesztési pályázatokon való részvétel előfeltétele, hogy építtető ne csak műszaki tervekkel rendelkezzen hanem jogerős építési engedéllyel is. A telephelyefejlesztési pályázat nem hiánypótolható része lesz a jogerős építési engedély megléte.

 

Ez azt vetíti előre, hogy az építtetőknek jóval a pályázat kiírása előtt már rendelkezniük kell a tervekkel, és azt az építésügyi hatósághoz be kell adniuk engedélyeztetésre. Egy telephelyefejlesztés tudatos, és mindenre kiterjedő átgondolása nem kis időt vesz igénybe, ezután annak a megtervezése megint pár hét idő. Mire a gondolattól eljutunk a tervekig eltelt 30-45 nap. Majd a terveket beadjuk az építési hatóságnak ahol szintén 30-40 nap mire építési engedélyünk lesz és +15 nap mire az jogerőre emelkedik.

 

Érdemes a tervezést már most megrendelni, hogy mire a pályázat kiírásra kerül akkor a pályázat kiírási feltételeinek megfeleljünk legalább ebben a pontban. A tervdokumentációt elkészítve és engedélyeztetve annak érvényessége 3 év, tehát ezen idő alatt a kiadott jogerős építési engedély érvényes. Ha mostani pályázat nem is nyer de egy fél év múlva kiírt másik már biztos fog, és addig sem veszett kárba az engedély és a tervek érvényessége.

Építészmérnökként gyakori befektetői hibaként tapasztalom, hogy az építtetők egyből a kivitelezésre kérnek árat egyes kivitelezőktől. Az árajánlatot pedig 4-5 soros leírás alapján várják, majd kiválasztják a legolcsóbbat. A helyes építtetői magatartás az volna, hogy először megtervezem amit szeretnék megvalósítani, aztán a tervek alapján majd kérek kivitelezési árajánlatokat.

 

Megjegyzem, hogy a telephely fejlesztési pályázatokhoz a kivitelezőktől bekért árajánlat nem kell!

A pályázatokhoz műszaki oldalról az alábbiak szükségesek:

1.      műszaki tervdokumentáció

2.      jogerős építési engedély és

3.      tervezői költségbecslés

 

A tervezői költségbecslés alapján állítja be a pályázatíró a projekt bekerülési költségét. Építészmérnökként a költségbecsléseket némi ráhagyással készítem, hogy az előre nem látható költségek is beleférjenek majd a projektbe.

 

 

Tervező irodám -rövid határidővel- úgy készíti el Önnek a műszaki terveket, hogy vállalja az építési engedély beszerzését is. A költségbecslést pedig személyes egyeztetés alapján minden projektre egyedileg állítja be, különösen figyelve az előre nem látható költségek bekalkulására.

 

Ha Ön tudatos és előrelátó építtetőként akar eljárni rendelje meg a műszaki tervdokumentáció elkészítését mielőtt kifutna a határidőből!

 

Cégünk mezőgadasági épületek, ipari épületek, üzem csarnok építés, gabonatároló építés, géptároló építés, tároló építés, raktár építés és hűtőház építés, valamint tervezése kapcsán több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

 

Fontosnak tartjuk, hogy az általunk kivitelezett épületek I. osztályú minőségben és határidőre legyenek kész ezért a tervezéstől kezdve, a földmunkán át az ipari padló készítés, valamint acélszerkezet gyártás + szendvicspanel gyártáson keresztül saját szakembereinkkel kulcsrakész épületek átadását vállaljuk.

 

A csarnoképületek kivitelezéséhez szükséges teljes géppark a rendelkezésünkre áll, melyből kifolyólag akár egy 40 m fesztávolságú raktár épület daruzását, állványozását és ipari padlóját is saját magunk készítjuk alvállalkozó bevonása nélkül.

Ennek előnye, hogy az egymást követő munkafázisokat olyan összeszokott szerelőcsapat végzi amely tudja, hogy hogyan kell egy felületet átadni a következő munkafázishoz, hogy a munka folyamatosan tudjon haladni.

 

A tervezés a gyártás és a kivitelezés között a komminikáció folyamatos ezért épületeink már eleve költséghatékonyan, kivitelezői szemlélettel kerülnek megtervezésre.

 

A jól átgondolt statikai tervezésnek köszönhetően az épület kellő szilárdság mellett a legkisebb súllyal kerül megvalósításra, hogy Önnek a gépbeszerzésre is maradjon pénze.

 

   

 

A könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezése során a leggazdaságosabb a beton pontalapozással, acélszerkezetettel és szendvicspanel oldalfallal készülő könnyűszerkezetes épület.

 

Az acélszerkezetes épületek kivitelezése kapcsán az épület tartószerkezete a kivitelezési gyártmánytervek alapján a gyártócsarnokunkban kerül legyártásra ahol a festést követően kerül saját kamionnal kiszállításra az építkezés helyszínére. A falakat és a tetőt borító Cellspan szendvicspanel polisztirolhab kitöltésű és szintén „mm” pontosan kerül legyártásra megkönnyítve a helyszínen a szerelési munkát.

 

Kiemelném, hogy a szendvicspanel oldalfalazatu és tetőburkolatu csarnokok építése során a saját gyártású Cellspan szendvicspanelt építjük be így a szendvicspanel térelhatároló fal közvetlenül a gyártótól származik.

 

www.cellspan.hu
 

Telefonszám: +3630-620-7110 Email: info@hegeduscsaba.hu