MODERN CSALÁDI HÁZ

Kérdése van?

Írjon vagy kérjen ajánlatot ITT!

Telefonszám: +3630-620-7110 és +3630-380-8668 Email: info@hegeduscsaba.hu

 

A modern családi házak megvalósításának lépései:

1.      TERVEZÉS

2.      EGYSZERŰ BEJELENTÉSI ELJÁRÁS

3.      KIVITELEZÉS / ÉPÍTKEZÉS

4.      HASZNÁLATBAVÉTELI BEJELENTÉS

 

1. A TERVEZÉS:

Építész irodám egyedi épületek tervezését és kivitelezését vállalja, az ország egész területén.

Mivel minden építtetőnek más-más igényei vannak és minden telek más-más adottságokkal rendelkezik ezért az épületet a telek adottságainak és az építtető elképzeléseinek megfelelően egyedileg, személyre szabottan tervezem meg legyen szó modern családi ház, vagy mediterrán családi ház tervezéséről.

A családi ház tervezésére fordított idő várhatóan ~10hét. Ez idő alatt az építtetőkkel többször találkozom és intenzív párbeszédet folytatva ismerem meg az elképzelésüket majd tervezem meg a családi házat. A tervezés folyamán az elkészült vázlatterveket egyeztetjük, átbeszéljük az alaprajzi kialakítást és a 3D-s színes látványterveken keresztül megbeszéljük az épület külső megjelenését is.

A tervezési költség –függetlenül attól, hogy minimál családi ház vagy mediterrán ház készül- két fő részből tevődik össze:

1.      építészeti tervdokumentáció és

2.      egyszerű bejelntési tervdokumentáció / kivitelezési tervdokumentáció


 

 

2. BEJELENTÉSI ELJÁRÁS:

Az új jogszabályi előírásoknak köszönhetően a 300m2 alapterülettől kisebb családi házak esetében nem kell eljárási illetéket fizetni. Az ilyen típusú családi házak un. egyszerű bejelentési eljárás keretében az E-építési naplóba való feltöltés után kezdhető meg az építkezés.

A bejelentési kérelmet digitális felületen és .PDF/1-a formátumban kell benyújtani, amit építész irodám díjmentesen és teljes körűen intéz minden ügyfelének.

További szolgáltatásunk közé tartozik az is, hogy az eljáráshoz szükséges földhivatali, E-On, Tigáz, víz, szennyvíz, kéményseprőipari egyeztetéseket is elvégezzük ügyfeleinknek ezért Önöknek csak velem kell találkozni a tervezés és engedélyezési eljárás során.

 

 

3. KIVITELEZÉS / ÉPÍTKEZÉS:

Az új jogszabályi előírásoknak köszönhetően a családi ház kivitelezési munkáinak megkezdése előtt az E-Naplót meg kell nyitni. Ebbe a naplóba digitálisan fel kell tölteni a szerződéseket, kivitelezők szakképzetségét igazoló dokumentumokat, komplett kiviteli terveket stb. Az E-naplót naprakészen kell vezetni ügyfélkapus bejelentkezéssel amit saját kivitelezés esetében mi magunk végzünk.

Irodám a megtervezett családi házakat kulcsrakészen meg is építi Önnek. A kiviteli tervek elkészülte után egy részletes, mindenre kiterjedő kivitelezési árajánlatot készítünk Önnek. Az árajánlatban minden olyan költséget feltüntetünk amire előre láthatóan a kivitelezés során számolni kell. (szerkezetépítés, épületgépészet, villamosság, térburkolat stb.)

A modern családi házak kivitelezési időtartama várhatóan ~7-8 hónap, betartva a technológiai időkorlátokat.

A családi házakba cégem olyan önfenntartó, energiatudatos technológiát képes betervezni aminek köszönhetően a gáz, ivóvíz és villany rákötés nem válik kötelezővé. A modern családi házak épületgépészeti megoldása, napenergia hasznosítás és akár csapadékvíz gyűjtése (amivel pl: a Wc-t öblítjük) már anyagilag is ~20% többlet bekerülési költség mellett is elérhető egy átlagos építtető számára.

A hosszú távú üzemeltetési költségek a magasabb árak esetében már ~8-10 éves időtávban megtérülő folyamat ami onnantól kezdve már takarékosságot eredményez. 

A modern házak bekerülési költsége nagyban függ az építtetői elképzelésektől, betervezett extráktól, a gépészettől és a minőségi osztálytól. 

 

4. HASZNÁLATBAVÉTELI BEJELENTÉS:

Bármilyen stílusú családi ház készre jelentése után a műszaki átadás-átvételi eljárást le kell folytatni, majd az E-naplót le kell zárni. Ezt követően a Felelős Műszaki Vezetői nyilatkozatokat és az építési napló összesítő lapját digitálisan ki kell nyomtatni.

Az elkészült épület használatbavételét az illetékes építésügyi hatóságnak be kell jelenteni. A bejelentés szintén ETDR felületen digitális formátumban történik. A bejelentéshez csatolni kell az E-napló összesítő lapját az épületfeltüntetési vázrajzot a felelős műszaki vezetői nyilatkozatokat és az elkészített épületenergetikai tanúsítványt is.

Természetesen minden szükséges és nélkülözhetetlen dokumentum beszerzésében segítségére vagyunk az építtetőinknek, meghatalmazás alapján helyettük elvégezzük a tanúsítványok megszerzését és feltöltését.

Kérdése van?

Írjon vagy kérjen ajánlatot ITT!

Telefonszám: +3630-620-7110 Email: info@hegeduscsaba.hu

építész nyíregyháza, könnyűszerkezetes ház, szendvicspanel ház, modern ház, modern családi ház, minimál családi ház, minimál ház gyors ház, minimál stílusú ház, minimál stílusú családi ház, mediterrán ház, mediterrán családi ház, könnyűszerkezetes csarnok, raktár építés, csarnok építés, tároló építés, kamionszerviz épület, hűtőház építés, géptároló épület, telephely fejlesztési pályázat, családi ház tervezés.