Hagyományos családi ház

A hagyományos családi ház épület pince + földszintes kialakítású, hasznos alapterülete 340m2.

Az épület energetikai besorolása A+, a függőleges felmenő 38cm vastag kerámia falakon 15cm, a födémen pedig 30cm hőszigetelés készül. A nyílászáró szerkezetek 3rtg. üvegezéssel készülnek.

Az épületben a nappali helyiség kapta a központi szerepet, a tágas előszobából közvetlenül ide jutunk. A nappaliban látszó szarufás tetőszerkezet valamint 2db tatőablak is lesz. A nappalihoz kapcsolódó étkező 12 fős állandó asztallal és hatalmas "U" alakú konyhával kapcsolódik olyan módon, hogy a konyhából közvetlenül a teraszra tudunk kijutni.

A privát szférában 4db szoba 3db fürdőszobával, háztartási helyiséggel található. Ezen lakrészen egy dolgozó/vendégszoba is helyet kapott külső megközelítéssel.

 

A tervezés fő szempontjai a következőek voltak: környezetbe való illeszkedésnek való megfelelés, energiatudatos, korszerű lakóépület, tornácos kialakítás, világos-tágas terek, környezettudatosság. A szabadonálló beépítési módnak köszönhetően a négy égtáj felé a tulajdonos kérésére négy különböző kerttípus kialakítása lehetséges.