Hűtőház - Bölcske

A hűtőház befoglaló mérete 20x38m ereszmagassága 5,00m. A befoglaló méreten felül egy 4m széles fedett szín és egy kisebb szociális rész található kiszolgáló egységként.
 

A hűtőház tervezés kapcsán fontos szempont a technológia kialakítása, amit a végzett tevékenység határoz meg. A hűtőházak esetében a hűtött kamrák közvetlenül nem nyílhatnak a szabadba, ezért egy manipuláló részt kell beiktatni, ahol a zöldség-gyümölcs feldolgozás fog majd történni.
 

A hűtőház kivitelezése kapcsán a bekerülési költségek nagyban függenek az építészeti tervektől. A csarnoképítés során fontos szempont és a tervezést meghatározó feltétel az, hogy lesz-e pályázati pénz bevonva a csarnok építés során.
 

Amennyiben a hűtőház pályázat nyer, akkor úgy kell megtervezni az épületet, hogy a 2018 utáni energetikai előírásoknak is meg tudjon felni már a megvalósulás pillanatában, ez feltétel.
 

A hűtőház építése során további fontos szempont, hogy a tervező legyen jártas az acélszerkezet tervezés területén, mert egy túlméretezett nem megfelelően átgondolt hűtőház épület szerkezeti kialakítása jelentő többletköltségekbe kerülhet az építtetőnek. A raktár csarnok, hűtőház tervezése során az engedélyes tervek elkészítésén túl kötelező kiviteli terveket is készíteni, amelyekhez pontos méretmennyiség számítás is tartozik.

  • Dátum: 2017. február 14.
  • Helység: Bölcske
  • Alapterület: 1100 m2