Részletek:

  • Dátum: 2017-02-14
  • Helység: Bicske
  • Alapterület: 1100 m2

A hűtőház befoglaló mérete 20x38m ereszmagassága 5,00m. A befoglaló méreten felül egy 4m széles fedett szín és egy kisebb szociális rész található kiszolgáló egységként.

A hűtőház tervezés kapcsán fontos szempont a technológia kialakítása, amit a végzett tevékenység határoz meg. A hűtőházak esetében a hűtött kamrák közvetlenül nem nyílhatnak a szabadba, ezért egy manipuláló részt kell beiktatni, ahol a zöldség-gyümölcs feldolgozás fog majd történni.

A hűtőház kivitelezése kapcsán a bekerülési költségek nagyban függenek az építészeti tervektől. A csarnoképítés során fontos szempont és a tervezést meghatározó feltétel az, hogy lesz-e pályázati pénz bevonva a csarnok építés során.

Amennyiben a hűtőház pályázat nyer, akkor úgy kell megtervezni az épületet, hogy a 2018 utáni energetikai előírásoknak is meg tudjon felni már a megvalósulás pillanatában, ez feltétel.

A hűtőház építése során további fontos szempont, hogy a tervező legyen jártas az acélszerkezet tervezés területén, mert egy túlméretezett nem megfelelően átgondolt hűtőház épület szerkezeti kialakítása jelentő többletköltségekbe kerülhet az építtetőnek. A raktár csarnok, hűtőház tervezése során az engedélyes tervek elkészítésén túl kötelező kiviteli terveket is készíteni, amelyekhez pontos méretmennyiség számítás is tartozik.

Kérjen visszahívást!

48 órán belül visszahívjuk egy 30 perces ingyenes konzultációra!