A MODERN CSALÁDI HÁZAK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI: 

1.      TERVEZÉS

2.      EGYSZERŰ BEJELENTÉSI ELJÁRÁS

3.      KIVITELEZÉS / ÉPÍTKEZÉS

4.      HASZNÁLATBAVÉTELI BEJELENTÉS
 


 

1. A TERVEZÉS:

 

Építész irodám egyedi épületek tervezését és kivitelezését vállalja, az ország egész területén.

Mivel minden építtetőnek más-más igényei vannak és minden telek más-más adottságokkal rendelkezik, ezért az épületet a telek adottságainak és az építtető elképzeléseinek megfelelően egyedileg, személyre szabottan tervezem meg legyen szó modern családi ház, vagy mediterrán családi ház tervezéséről.

A modern családi ház tervekre fordított idő várhatóan ~10-12hét. Ez idő alatt az építtetőkkel többször találkozom és intenzív párbeszédet folytatva ismerem meg az elképzelésüket, majd tervezem meg a családi házat. A tervezés folyamán az elkészült vázlatterveket egyeztetjük, átbeszéljük az alaprajzi kialakítást és a 3D-s színes látványterveken keresztül megbeszéljük az épület külső megjelenését is.

A tervezési költség –függetlenül attól, hogy minimál családi ház vagy mediterrán ház készül- két fő részből tevődik össze:

  1.  építészeti tervdokumentáció és
  2.  egyszerű bejelntési tervdokumentáció / kivitelezési tervdokumentáció


 

2. BEJELENTÉSI ELJÁRÁS:

A 155/2016. (VI.13.) Korm. rendelet a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről szóló jogszabály alapján saját részre történő építkezésnél már a 300m2 alapterület feletti épületek esetében is egyszerű bejelentési eljárást kell alkalmazni. Ma már nincs a saját részre építendő családi házakra építési engedély. A terveket az E-Építési naplóba kell feltölteni a jogszabályi előírások szerinti megfelelő tartalommal.

A bejelentési kérelmet digitális felületen és .PDF/1-a formátumban kell benyújtani, amit építész irodám díjmentesen és teljes körűen intéz minden ügyfelének.

További szolgáltatásunk közé tartozik az is, hogy az eljáráshoz szükséges földhivatali, E-On, Tigáz, víz, szennyvíz, kéményseprőipari egyeztetéseket is elvégezzük, ezért Önöknek csak velem kell kapcsolatot tartani a tervezés és engedélyezési eljárás során.
 

 

3. KIVITELEZÉS / ÉPÍTKEZÉS:

Az új jogszabályi előírásoknak köszönhetően a családi ház kivitelezési munkáinak megkezdése előtt az E-Naplót meg kell nyitni.

Ebbe a naplóba digitálisan fel kell tölteni a szerződéseket, kivitelezők szakképzetségét igazoló dokumentumokat, komplett kiviteli terveket stb.

Az E-naplót naprakészen kell vezetni ügyfélkapus bejelentkezéssel.

A kiviteli tervek elkészülte után egy részletes, mindenre kiterjedő költségvetést készítünk Önnek. A költségvetésben minden olyan költséget feltüntetünk, amire előre láthatóan a kivitelezés során számolni kell. (szerkezetépítés, épületgépészet, villamosság, térburkolat stb.)

A modern családi házak kivitelezési időtartama várhatóan ~8-12 hónap, betartva a technológiai időkorlátokat.

A családi házakba cégem olyan önfenntartó, energiatudatos technológiát képes betervezni, aminek köszönhetően a gáz, ivóvíz és villany rákötés nem válik kötelezővé. A modern családi házak megújuló épületgépészeti megoldásai (pl: hőszivattyúk, csapadékvíz gyűjtés) ~20% többlet bekerülési költség mellett elérhető egy átlagos építtető számára is.

A hosszú távú üzemeltetési költségek a magasabb bekerülési árak esetében ~8-10 éves időtávban megtérülő folyamat, ami onnantól kezdve már takarékosságot eredményez. 

A modern házak bekerülési költsége nagyban függ az építtetői elképzelésektől, betervezett extráktól, a gépészettől és a minőségi osztálytól. 

 

4. HASZNÁLATBAVÉTELI BEJELENTÉS:

Bármilyen stílusú családi ház készre jelentése után a műszaki átadás-átvételi eljárást le kell folytatni, majd az E-naplót le kell zárni. Ezt követően a Felelős Műszaki Vezetői nyilatkozatokat és az építési napló összesítő lapját digitálisan ki kell nyomtatni.

Az elkészült épület használatbavételét az illetékes építésügyi hatóságnak be kell jelenteni. A bejelentés szintén ETDR felületen digitális formátumban történik. A bejelentéshez csatolni kell az E-napló összesítő lapját, az épületfeltüntetési vázrajzot, a felelős műszaki vezetői nyilatkozatokat és az elkészített épületenergetikai tanúsítványt is.

Természetesen minden szükséges és nélkülözhetetlen dokumentum beszerzésében segítségére vagyunk az építtetőinknek, meghatalmazás alapján helyettük elvégezzük a tanúsítványok megszerzését és feltöltését.

 


Kérdése van?

Írjon vagy kérjen ajánlatot ITT!

Telefonszám: +3630 620 7110 és +3630 380 8668

Email: info@hegeduscsaba.hu

 

Kérjen visszahívást!

48 órán belül visszahívjuk egy 30 perces ingyenes konzultációra!