Minimál stílusú ház - Nyíregyháza

A tervezési program az alábbiakat határozta meg alapfeltételként az új modern családi ház kapcsán:
 

· alapterület ~150m2+garázs
 

· földszintes épület, horizontális terjeszkedéssel
 

· a családi lakóépületen kívül egy fedett grillterasz tároló résszel
 

· Nappali: teraszkapcsolattal rendelkezzen és TV központú legyen házimozi kialakítással, a nappaliba jelenlegi 3+2+1-es ülőgarnitúrát tervezzem be a helyigény miatt
 

· Konyha: konyhaszigettel legyen kialakítva, elvárás, hogy a nagy családi ebédek alakalmával akár 12-16 fő részére is kényelmes ellátást biztosítson. A konyhába elektromos és gáztűzhely egyaránt legyen betervezve, a sütő és mikró beépített legyen, a hűtő vélhetőleg side-by side kialakítású lesz. Fontos az étkezővel való kapcsolata és hogy a teraszra való kijutási lehetőség biztosított legyen.

· Hálószoba: saját fürdővel rendelkezzen, bútorozhatósága megoldott legyen gardrobszekrénnyel a szobán belül. 
 

· Hálószobai fürdő: 2 mosdós, zuhanyzós, egyenes kádas és wc szaniterekkel ellátott legyen és közvetlenül csak a hálószobához tartozzon.
 

· 2 vendégszoba: az unokák vagy a gyerekek hazalátogatásakor is egy kanapéágy kihúzható legyen és saját beépített szekrénnyel rendelkezzen.
 

· Zuhanyzós Wc: külön Wc kialakítása olyan módon, hogy a 2 szobához integráltan, de akár külön vendég WC-ként is funkcionáljon. A helyiség a 2 szoba között kapott helyet külső megközelítéssel, közel a bejárathoz.
 

· Előszoba: bútorozhatósága 70cm mély szekrénnyel megoldott, tágas legyen
 

· Garázs: 1 terepjáró számára kényelmes, szintén polcozható legyen, fontos kialakítási szempont, hogy utcára merőleges kialakítással valósuljon meg a kert szebb kialakíthatóságát szem előtt tartva
 

· Háztartási helyiség: itt kap helyet a gázkazán, mosógép és egyéb kiszolgáló részleg.

Az épület a Szép Házak magazin 2017 decemberi számában megtekinthető.

  • Dátum: 2017. március 23.
  • Helység: Nyíregyháza
  • Alapterület: 150 m2